Alle, der har været i Jylland, ved, at halvøen har et helt enestående landskab. Hvor Fyn og Sjælland stort set er helt flade og med store marker, har Jylland mange store bakker og heder og enge spredt rundt i landskabet. Man mærker tydeligt sporene fra den seneste istid, og den rå natur vækker en følelse af, at hele danmarkshistorien er til stede.

Derfor er en tur i den jyske natur noget helt særligt, og bestemt anbefalelsesværdig. Der findes mange forskellige gå- og cykelruter, som er perfekte til skønne udflugter, så tag børnene med og få en hyggelig tur, hvor I slapper helt af.

Tag i skoven

Selvom mange børn bedst kan lide at spille computer eller iPad, venter der tit fantastiske oplevelser i naturen. Tag de små med i skoven og lad dem udforske den danske natur i deres eget tempo. Når først de opdager det mangfoldige liv, der findes i skovbunden og på træerne, kan der gå lang tid med at udforske alt det nye.

En tur i skoven er både en anderledes oplevelse for børnene og en god måde at lære om naturen på. Tag jer tid til at snakke om de forskellige processer i skoven, og om hvordan dyr i alle størrelser lever i skoven året rundt.

På nettet kan I også finde frem til gode områder og naturcentre i nærheden, hvor naturvejledere har gjort aktiviteter klar til jer.

Oplev landet på cykel eller gåben

Jylland er et fantastisk sted til gå- og cykelture, og der er mange gode ruter gemt mellem engene. På hjemmesider som udinaturen.dk, friluftsguiden.dk og danskturismefremme.dk kan I finde mange forskellige ruter og aktiviteter i hele landet, så I også kan planlægge hjemmefra.

Hvis I har små børn med, som ikke kan gå så langt, kan det være en god idé at medbringe en løbecykel. De kan bruges fra omkring 2 år, og børnene kommer hurtigt frem uden at bruge så meget energi. Løbecyklen er samtidig en rigtig god træning til en rigtig cykel, så I sparer besværet til den tid.

Besvar