Bor man på Sjælland har man den fordel i forhold til at rejse, at man bor “tæt” på Kastrup, og ikke har udgifter forbundet med bro og lignnede. Udvalget af rejser fra Kastrup i forhold til landets andre lufthavne som Billund, Aarhus og Alborg er langt større, og typisk er billetterne og rejserne også billigere, da der er flere afgange. Bor man i Jylland og i særdeleshed hvis man bor i Vejle eller syd herfor, har man en anden mulighed lige for næsen af en. Selvom der er flere og flere der er begyndt at gøre det, er der stadig mange, der ikke har fået øjenene op for, hvor mange penge der er ved at rejse fra Tyskland.

Bor du eksempelvis i Kolding tager det godt tre timer at køre til Hamborg lufthavn, mens det vil tage dig nogenlunde den samme tid at komme til København. Det er billigere at køre til Hamburg, da du spare broafgiften og desuden er det væsentlig billigere at parkere i Hamburg lufthavn, end det er i Kastrup. Dertil skal du så lægge, at rejserne typisk er omkring 30-40% billigere med et tysk rejsebureau, hvilket hurtigt kan give dig en besparelse på mange tusinde kroner.

Du kan naturligvis vælge at flyve med et tysk rejseselskab og selv stå for alle tingene, hvilket ikke er noget problem hvis du er nogenlunde hjemme i de tyske sprog. Du kan også vælge at bestille din charterrejse ved Skov Rejser, der er et dansk formidler af rejse. De er altså ikke et rejseselskab, men formidler rejserne, hvilket betyder at alting er på dansk, så du kan læse betingelser og alle andre informationer omkring rejsen. Du betaler ikke ekstra ved at booke gennem dem, så du har ikke nogen større udgift ved at bestille rejsen der, end hvis du skulle købe den ved et tysk selskab.

Der er flere grunde til at det er billigere at rejse fra Tyskland, end det er at rejse fra Danmark. Der bor som bekendt langt flere mennesker i Tyskland, end der gør i Danmark, og derfor har de tyske rejseselskaber en lang række stordriftsfordele, som de danske selskaber ikke har. Derudover er momsen lavere i Tyskland end den er i Danmark og der kan der også hurtigt være mange penge at spare. Endelig har de ikke højsæsoner på samme niveau, som vi har i Danmark, og derfor stiger priserne ikke lige så eksplosivt i eksempelvis juli, som vi kender det herhjemmefra.

Besvar