Jylland er dejlig, men Fyn har også meget at byde på, ikke mindst den fynske “hovedstad” Odense. Her kan du få mange gode timer eller dage til at gå, uanset om du er afsted som par, familie eller alene.

På familietur

Odense er kendt for at være fødebyen for den store danske eventyrforfatter H.C Andersen. Det er derfor også helt nærliggende at besøge hans barndomshjem, hvis man har børnene med. Det er sjovt at se, og giver en god anledning til at snakke om gamle dage og historie.

Et andet absolut must, hvis man besøger Odense med børn, er den fantastiske Odense Zoo, der har flere gange er kåret som en af Europas bedste små zoologiske haver. Det er en dejlig Zoo i en størrelse, der går at alle kan være med. Man kan desuden gå en tur i bøgetoppene 12-15 meter over jorden.

Hvis børnene er til burgere, går ma bestemt heller ikke forgæves i Odense. Der ligger et væld af gode burger restauranter, og der er rig mulighed for at få stillet sulten.

På “kæreste tur”

Hvis i besøger Odense uden børn som et par, er der også mange dejlige ting at tage sig til. Udover at den førnævnte Zoo, også er et besøg værd som voksen, så er der også glimrende attraktioner som kunstudstillingen Brandts, hvor man lige for tiden, kan se en stor og imponerende Pixar udstilling.

Derudover er grønne områder som Eventyrhaven, Munke Mose og Odense Å dejlige steder at besøge, især hvis vejret er til den gode side. Odense er også i den grad kommet på det gastronomiske landkort. Oluf Bagers Gaard er et af de bedste steder at få frokost i Odense. Du kan også spise en lækker middag her, og ellers er der også et spændende sted som The Balcony, der budgetmæssigt ligger i den høje ende.

Hvis i er heldige, er der en god koncert i Odeon eller på et af byens andre spillesteder.

Besvar