Måske du har hørt nogen omtale “Det mørke Jylland”? Ofte er det sjællændere eller fynboer, der omtaler det jyske som sådan, for det er ikke nødvendigvis et kompliment. Det dækker egentlig over en gammel fordom om, at der ikke sker så meget i Jylland. Måske det kommer sig af, at folk bosat i de større byer på f.eks. Sjælland har tænkt, at der ikke er meget andet end gårde og landsbyer i det jyske. Og at der dermed ikke er så meget gadebelysning. Deraf kommer det mørke. Er man selv bosat i Jylland, så ved man, at talemåden kun er et udtryk for et kærligt drilleri danskerne imellem. 

Stor forskel på Jylland

Ligesom i alle andre geografiske dele af Danmark, så er der nemlig meget stor forskel på, hvor mørkt der er i Jylland. Der findes både store byer som Aalborg og Aarhus, mens der samtidig findes landzoner og små landsbyer. Kulturelt byder Jylland derfor på mange forskellige ting. Er man turist i landsdelen, kan man både få en på opleveren i et urbant miljø, hvis man tager ind til byen og går i biografen, på café eller på museum. Man kan til gengæld lige så nemt få store naturoplevelser og overvære historiske seværdigheder, hvis man bevæger sig lidt udenfor byerne. Store skove, lækre sandstrande og monumenter fra fortiden ligger ganske tæt i den flotte, jyske natur. Jylland er derfor ikke bare Jylland. Der er stor forskel på, hvad man kan opleve, alt efter hvor i det jyske man befinder sig.

Pizza findes alle steder

Om du sidder inde midt i centrum af en af de større jyske byer eller om du befinder dig langt ude på bøhlandet, så er der én ting, der er helt sikker. Du har altid en god pizza indenfor rækkevidde. Pizzaen er danskernes absolutte favoritmåltid, når det kommer til takeaway og den kan derfor købes i selv de allermørkeste kroge af landet samt i de allermindste landsbyer. Ligesom den selvfølgelig også er på menukortet i de større byer på både restauranter og også nogle caféer. Får du lyst til en pizza under dit besøg i det jyske, så find det her på Hungry.dk. Uanset hvor du befinder dig, så kan du nemt og bekvemt bestille en pizza via din smartphone. Enten til levering der hvor du befinder dig eller til helt almindelig afhentning hos den valgte pizzabager. 

 

Besvar